tisdag 6 september 2011

Prickig korv bortskänkes

Ser första avsnittet av Landet Brunsås (som för övrigt är väldigt väldigt bra program, sett ur alla aspekter) på SVT och får tårar i ögonen då dom berättar och visar bilder på hur det går till när små söta kycklingar blir större och större och tills slut blir till feta filéer. Och det dom visar här är antagligen långt ifrån vad som egentligen händer. Jag ställer återigen frågan; varför är jag så sablans lat att jag fortsätter äta kött? Det är gamla vanor och ren lathet som gör att jag steker upp ett gäng köttbullar och käkar med makaroner och ketchup till lunch. Jag blir så jävla trött och vill bara att nån ska ta bort allt kött från affärerna (och min kyl och frys för den delen). Jag måste hitta enkla, bra och billiga vegetariska alternativ för det här går fan inte längre. Varje gång jag skulle falla ner i kött-träsket borde jag se en hemsk dokumentär som får mig på helt andra tankar. Så. Nu börjar vi. 

Ps. Mitt nästan fulla prickig korv-paketet bortskänkes.

2 kommentarer:

Pehå sa...

You go girl :) Ja-a! Du kan klarat :D Gillar du tofu? Lær dig gilla det, det ær billigt! Å gør en superdunderhejåhåmiljontals-sats med vegetariska køttbullar/falafel eller liknande och frys in. Eller gå och fråga ett falafelstånd om du får køpa ett grossistpaket med falafel. Det funderar jag på att gøra men har inte vågat æn!

Frida sa...

hahahaha worth it! ska fan görät. Har sjukt svårt för tofu :/ får lära mig eller hitta på ngt annat. att bara käka bönor (som iofs är gott) är inte en win-situation iaf... haha. fortsätt peppa mig!